kezdőlap szereplők játszmák novellák
Telefonbeszélgetés
(Lilla szemszög)

 

Kedvenc együttesem hallgatva arra lettem figyelmes, hogy valami szerkentyű furán mozgolódik az övtáskámban. A telefonom volt az, kíváncsi vagyok, hogy kinek vagyok épp fontos.

-Hallo?

-Szia, Regi vagyok zavarlak? - Tegnap volt táncórája... biztos megint Ábellel történt valami.

-Nem, dehogyis. Mivan veled?

-Ábel- válaszolta.Lottóznom kéne.

-Már megint belezúgtál? - Nem szereti, ha kereken kimondom. De ne kerülgessük a forrókását.

-Nem...na, jó igen.Most boldog vagy?- legalább nem valami ócska hazugságot talált ki.

-Nem..mert tudom, hogy most ennek nem örülsz, max akkor lennél boldog, ha legalább megkérte volna a kezed.

-Hahaha.. -nem tetszett neki, hogy ez érzéseivel viccelődök.

-Jó, bocsi.Mesélj mi történt? - tereltem komolyra a szót, hogy elhiggye igen is érdekelnek a problémái, és ha tudok, segítek, hisz erre valók a barátok, nem igaz?

-Tegnap rengeteget dumáltunk ellógtam vele a táncot és elmentünk sétálni.Közben végig nagyon kedves és figyelmes volt, mintha még jobban meg akarna ismerni- éreztem, hogy Regi belepirul a mondat végébe.Nem csoda hisz még mindig odáig van a fiúért.Sokan nem értettük mit lát benne, de amikor elkezdtük az ő szemével nézni a dolgokat felfedeztünk olyasmiket, amikre nem is gondoltunk. Például valami megbabonázza barátnőmet, amikor kettesben beszélgetnek.Mikor tánc után összefutok Regivel ő sokszor a fellegekbe jár.

-Na végre egy jó hír.Én nem akarlak lehangolni... de arra nem gondoltál, hogy csak barátkozni akar mert bír téged? Ha jól emlékszem legutóbb pont ez történt, ami után egy hétig búslakodtál.Nem akarlak, újra olyannak látni értsd meg - talán kicsit túl keményen fogalmaztam.De nem akarom, hogy Ábel megint padlóra vágja egy - "Csak barátok vagyunk, remélem, tudod" - beszólással.

-Persze, gondoltam arra is, de ez most más.Azt mondta az egyik haverja tegnap tánc elött, hogy kiszeretett abból a lányból, akibe bele volt zúgva és már másba szerelmes - gondolom Regi magára céloz.

-Ez jó hír.De azért vigyázz! Pontosan miről is beszélgettetek tegnap?-puhatolóztam.

-Csak a szokásosról foci, számítógépes játékok megkérdezte, hogy jól vagyok-e és, hogy van-e épp pasim, amit még sohase kérdezett.

-Na, ez érdekes.Mi lenne, ha megkockáztatnál egy őszinte vallomást?Lehet, hogy rizikós, de 50-50% és az elmondottak alapján lehet, hogy több, és ha még se jön be nincs mit veszítened...csak barátok vagytok, és ha nem lépsz, lehet, hogy örökre azok maradtok CSAK- mondtam és erőteljesen megnyomtam a csak szócskát.

-DE elveszíthetem az egyik legjobb haveromat-, akibe bele vagy zúgva, tettem hozzá gondolatban, majd folytatta.-aki ráadásul jó pasi-szerinte, egészítettem ki ismét.-Mivan ha nem akar velem azok után beszélni, ha színt vallok, ugyanis ő teljesen másképp érez?- ezen elgondolkodtam.Nem akarom, hogy később engem okoljon, ha a dolgok balul sülnek el.

-Nem tudom, te jobban ismered a reakcióit.

-Lilla tudod nem volt még tapasztalatom arról, hogy hogy reagál, ha elmondom érzelmeimet...

-Mi lenne, ha egy haverját kérdeznéd meg?-mondtam neki még egy lehetőséget.

-Nem hiszem, hogy igazat mondana bármelyik is, mivel ha ott vannak, általában akkor Ábel hanyagol-éreztem hangjában aszomorúságot.- És különben is milyen barát az olyan, aki elárulja a másik titkát?

-Nem túl jó?!- kérdeztem, de inkább válasznak hangzott.

-Talált, süllyedt.

-Félsz őt elveszíteni...de többet akarsz, mint barátság, de persze tartasz a visszautasítástól.-mondtam tárgyilagosan.

-Ahogy mondod - ez a két szó pont így csengett, mintha egy bűnt ismerne el.

-Beszéljek vele?

-Alig ismered, lehet, hogy nem is tudja, hogy ki vagy- ez nem esett valami jól,de igaz mert télleg csak látásból ismerem, viszont annyit hallottam már róla, minta együtt nőttünk volna fel.

-Mit fogsz csinálni?- válaszra várás miközben a körömlakkos dobozomra fókuszálva azon gondolkodtam, mi illene a ruhámhoz.

A királykék körömlakk mellett döntöttem.

-Egyenlőre hagyok mindent így- gondoltam- aztán majd meglátjuk...

-Sajnálom, hogy nem tudtam túl sokat segíteni- modntam bűnbánó hangon.

-Azért kösz- mondta egyhangúan.-Van kedved talizni?

-Persze.Mikor és hol?-nevettem.

-Holnap, 4kor fagyizó?

-Jól hangzik-mondta egykedvűen.Tudtam, hogy épp máshol jár az esze így inkább hagytam.

-És akkor midnent részletesen megbeszélünk-szavaim buzdítóan hatottak rá.

-Okés-mondta, kicsit vidámabban.Akkor holnap.Szia.

-Szia-köszöntem el én is, és egyszerre letettük a telefont.
Az ablakon kinézve láttam, hogy borongós esős idő várható ma, de reménykedtem, hogy a holnapi jóslatok igazak és szép napos idő lesz.Az eső lassacskán elkezdett cseperegni én meg hallgattam, ahogy a bukó ablakomra csapódnak egyre hangosabban.Vihar volt készülőben., a dörgések egyre hangosabbak és hosszabbak voltak.Kétlem, hogy holnapra jobb idő lesz.www.jatszmak.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!